Home Insolventa

Insolventa

Avocat Insolventa Bucuresti

Avocat Insolventa Bucuresti

Problema tratata este una de o delicatete deosebita, avand in vedere contextul economic actual, acela al recesiunii ce a sleit de puteri comerciantii, fie ei persoane fizice autorizate sau persoane juridice. Faptul necesitatii organizarii unei proceduri legale de redresare judiciara a activitatii a fost generat de conceptia contemporana, care isi propune nu numai asigurarea platii creantelor, dar si salvgardarea activitatii comerciale, spre deosebire de epoca modernista, perioada in care se urmarea, pe langa executarea obligatiilor, pedepsirea falitului, luand astfel o turnura penala (infractiunea de bancruta).

Este definita de art. 3, pct. 1 al Legii nr. 85/2006 ca fiind acea stare patrimoniala a debitorului caracterizata prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile, obligatii ce au ca obiect o suma de bani, cele cu alt obiect regulandu-se dupa dreptul comun. Observam ca diferenta dintre cele doua notiuni, insolventa si insolvabilitatea, este facuta de catre bunurile care se gasesc in proprietatea debitorului, acestea neavand relevanta in cazul starii de insolv.

Avocat Insolventa Bucuresti

Datorita dificultatilor intampinate in materie probatorie, aceasta este categorisita ca fiind vadita atunci când, debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu si-a platit datoria fata de unul sau mai multi creditori, dand astfel dreptul creditorilor de a cere demararea procedurii insolventei, indiferent de motivul neplatii datoriei. Insolv. este iminenta atunci când se dovede?te ca debitorul nu va putea plati la scadenta datoriile exigibile asumate contractual datorita lipsei fondurilor bane?ti la data stabilita inter partes pentru efectuarea platii.

Echipa Biroului nostru reuseste cu succes sa ofere servicii juridice si in materia reorganizarii judiciare si a insolventei.
Serviciile pe care le oferim vizează proceduri de :

  • REORGANIZARE
  • LICHIDARE ADMINISTRATIVA
  • LICHIDARE JUDICIARA

Clientii nostri beneficiaza de :

  • Consultanta in toate aspectele privind situatiile de reorganizare judiciara si insolventa
  • Intocmire plan de reorgrnizare
  • Asistenta si/sau reprezentarea clientilor in adunarile creditorilor, in relatia cu administratorul judiciar/lichidatorul
  • Intocmirea punctelor de vedere pentru adunarile creditorilor
  • Reprezentarea clientilor in fata instantelor de judecata pe tot parcursul procedurilor de insolventa

Avocat Insolventa Bucuresti