Home Dreptul muncii

Dreptul muncii

Dreptul muncii

Ansamblul normelor juridice care reglementeaza raporturile sociale de munca ale muncitorilor si functionarilor, precum si alte raporturi sociale derivate din raporturile sociale de munca. Ele se refera la incheierea si desfacerea contractului de munca, disciplina muncii, timpul de lucru si timpul de odihna, asigurarile sociale, protectia muncii si tehnica securitatii etc.

Dreptul muncii ca ramură de drept. Dreptul s-a născut din viață și din conflictele ei. Viața, dincolo de ceea ce înseamnă farmec, înseamnă luptă zilnică și trudă permanentă. În viața sa, trăită ca realitate socială, omul a învățat să gândească religios, moral, economic și în aceeași măsură, a fost nevoit să gândească juridic.

Dreptul muncii ca știință juridică. Sistemul unitar al dreptului român cuprinde un ansamblu de norme prin care se reglementează o categorie distinctă de relații sociale, având o metodă proprie și comunitate de principii.

Dreptul muncii

Dumitrascu Law Office ofera, in domeniul Dreptului Muncii, servicii juridice specializate privitoare la contractul individual/colectiv de munca.

In vederea evitarii eventualelor neintelegeri si conflicte ivite in derularea raportului de muncaintre angajator si angajat, este foarte important a se stabili conditiile acestui raport. In acestsens,acordam consultanta si asistenta juridica in vederea solutionarii unor situatii complexe legate de:

  • incheierea contractului individual de munca
  • executarea contractului individual de mmunca
  • modificarea contractului individual de munca (delegari, respectiv detasari)
  • suspendarea contractului individual de munca
  • incetarea contractului individual de munca (obligatiile angajatorului, obligatiile angajatului)
  • stabilirea clauzelor in contractul individual de munca (de confidentialitate, de neconcurenta, demobilitate etc).
  • contestatii privind deciziile comisiei de disciplina sau ale angajatorului, in cazul aplicarii unorsanctiuni disciplinarea in vederea antrenarii raspunderii angajatului
  • contestatii privind deciziile de concediere

Dreptul muncii

Dreptul muncii